Származékos ügyletek 6. rész: Fedezeti célú határidős ügyletek elszámolása

A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban: Szt.) 2016. novemberi és 2017. júniusi módosítása pontosította, kiegészítette a származékos ügyletek elszámolására vonatkozó előírásokat. Ennek apropóján gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be a származékos ügyletek számviteli elszámolására vonatkozó szabályokat, külön kitérve az Európai Unió által befogadott IFRS-ektől való főbb eltérésekre. (A kormányrendeletek hatálya alá tartozó gazdálkodókra vonatkozó, általánostól eltérő szabályokra nem térünk ki.) Jelen cikk a fedezeti célú ügyletek számviteli elszámolásáról ad áttekintést egy határidős ügyletekre vonatkozó példán keresztül.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.