A KRIPTOVALUTÁKBÓL SZÁRMAZÓ JÖVEDELEM ADÓZÁSA

Cikkünk a manapság népszerű befektetésnek számító kriptovalutákkal kapcsolatos ügyletek adókötelezettségét ismerteti. A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja törvény) nem definiálja a kriptovalutát, és nem határoz külön nevesített jövedelmet a kriptovalutából származó jövedelmek vonatkozásában. Ugyanakkor az általános szabályok egyértelműen meghatározzák a különböző adóztatási pontokat.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.