BOZSIK SÁNDOR – DR. FÜREDI- FÜLÖP JUDIT – DR. SÜVEGES GÁBOR – SZEMÁN JUDIT – VÁRKONYINÉ DR. JUHÁSZ MÁRIA - Cash-flow

, / 2024. januári lapszám

SALDO Zrt., 2023.

 

A kiadvány nemcsak elméleti alapokat tárgyal, hanem konkrét stratégiákat és eszközöket is nyújt a cash flow növelésére és kezelésére.

A kötet részletesen bemutatja a cash-flow pénzügyi és számviteli aspektusait. Számos ábra, példa és esettanulmány teszi gyakorlatiassá a tartalmat, így a konkrét esettanulmányok könnyebben érthetővé teszik a cash flow-val kapcsolatos fogalmakat és azok alkalmazását, az ábrák és példák segítségével pedig átlátható a pénzáramlás összetettsége és annak elemzése, miközben a konkrét esetek bemutatják a cash flow kezelésének és növelésének praktikus lépéseit.

Bemutatásra kerül a cash flow kimutatás értelmezése, szerepe, formája, felépítése, foglalkozik a kiadvány a működési-, befektetési, finanszírozási cash flow-val, a mérleg és cash flow összefüggésével, a vezetői cash flow kimutatásokkal, az F-modellel. A könyv rávilágít a pénzügyi helyzet elemzésének szükségességére és lehetőségeire, és kész modellekkel szolgál a vertikális elemzésre és mutatószámokkal történő vizsgálatára.

A gyakorlatias megközelítés és a konkrét esettanulmányok hozzájárulnak ahhoz, hogy a könyv értékes olvasmány legyen a gyakorló szakemberek számára, valamint mindazok számára, akik éppen csak megismerkednek a pénzügy és számvitel világával.