Fények játéka Budapesten

, / 2024. januári lapszám

A Lumina Park felejthetetlen időutazása

Budapest idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. A Lumina Park felejthetetlen időutazásra invitál mindenkit a főváros egyedülálló történelmében.

Miközben a fényparkban végig lehet járni a történelmi Budapest legfontosabb korszakait, megismerhetjük a város rejtélyeit és legfontosabb mérföldköveit. A Lumina Park minden állomása a város történetének egy-egy kiemelkedő időszakát meséli el – Aquincumtól, a fergeteges 1920-as éveken át, egészen a lázadó rock korszakig.

A fényparkban olyan neves történelmi alkotások és korszakalkotó események kelnek életre, mint a világhírű Aranycsapat, a fényben úszó Parlament vagy a nagysikerű Pál utcai fiúk.

Felidézhető a Rubik-kocka megalkotásának története, a magyar filmművészet aranykora, háttérben az ikonikus „Gyöngyhajú lánnyal”.

Az utazás végén pedig kiderül, hogy mi a jövő városáról alkotott víziója a fénypar megálmodóinak.

A Lumina Park 2024. március 4-ig látogatható a palatinus Fürdő területén.

 

Sárkány Éve Lampion Fesztivál a Biodómnál

A kínai naptár szerint 2024 a Sárkány éve, ebből az alkalomból egy varázslatos fesztivált szerveznek a Fővárosi Állatkerthez tartozó Biodóm kertjében és épületében.

A fesztivál központi eleme szorosan kapcsolódik a kínai újévhez, annak reményében, hogy az új esztendő szerencsét, békét és boldogságot hoz mindenkinek. Nemcsak a kínai kultúra szerelmeseit invitálja egy holdfényes sétára a Sárkány Éve Lampion Fesztivál, hanem a családokat és a látványos kikapcsolódást kedvelőit is.

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, amely a fény és árnyék fantáziájával várja a látogatókat 2024. február 24-ig. Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében és épületében több száz lampion fényét követve léphetünk be a Sárkány évének csodálatosan színes, állatok szépségét megragadó, látványos világába 17 és 21 óra között.

A fény és az árnyék játéka egy állatokkal teli fantáziavilágba vezet el bennünket. A lampionok keleti utazásra hívnak, amely a kínai kulturális örökség egy szeletével is megismerteti a látogatókat. A sziklák és folyók között óriáspandák játéka elevenedik meg; a gyönyörű főnixmadár szárnyait csapkodja és repülni készül; mindeközben a húsz méteres, fenséges sárkány őrzi a békét és a földet – ezen felül közel félszáz különböző látványos installációt láthatunk a Biodóm területén.

Alice Csodaországban – Garden of Lights és a 250 éves Füvészkert közös szervezése

Először Budapesten a Garden of Lights varázslatos multimédia-kiállítása, ahol elmerülhetünk a képzelet birodalmában! A Garden of Lights és a 250 éves Füvészkert közös szervezésében az Alice Csodaországban bámulatos mesevilága márcus 3-ig látogatható. A Garden of Lights páratlan multimédia-kiállítás, ahol a csodás botanikuskertben tehetünk sétát, az utat pedig hihetetlen látványos fény és hangjáték övezi. A kiállítás lengyel megálmodói arra törekednek, hogy a „fénymesék” körbejárják a világot. Ennek keretében érkezett az idei szezonban Budapestre a produkció, ami minden korosztály számára csodás kikapcsolódás a téli estékre. Nemzetközi szinten eddig összesen 1.200.000 látogató gyönyörködött már benne.