AZ IAS/IFRS-EK BEVEZETÉSÉNEK TÁRSASÁGIADÓ-ALAPRA GYAKOROLT HATÁSA A HAZAI VÁLLALKOZÁSOKNÁL

A tanulmány célja az IAS 12 nyereségadó-standard magyar beszámolókra gyakorolt hatásának vizsgálata. A szerzők arra keresték a választ, hogy mekkora adminisztrációs terhet ró a jelenlegi számviteli és társaságiadó-törvény a magyar vállalkozásokra, illetve milyen eltérések befolyásolhatják a társaságiadó-fizetési kötelezettséget. Részletesen vizsgálták az értékcsökkenési leírás, a céltartalék. és a fejlesztésitartalék-képzés és a követelések értékvesztésének a hatását a halasztott adóra.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.