AZ UNIÓS JOG NEMZETI HATÓSÁGOK ÁLTALI ALKALMAZÁSÁNAK AKTUÁLIS KÉRDÉSEI

Az Európai Unió, illetve elődjeinek létrejötte óta gyakran felmerül a kérdés, hogyan viszonyul egymáshoz az EU által kialakított és a nemzeti szinten hozott szabályok összessége. Az alapproblémára, azaz az erősorrendre már régóta tudjuk a választ, mivel a Costa v. ENEL ügyben az Európai Bíróság már 1964-ben egyértelműen állást foglalt a közösségi (uniós) jog elsőbbsége mellett. Ugyanakkor időről időre felmerülnek a két jogrendszer párhuzamos létezéséből fakadó értelmezési kérdések, mivel maguk a szabályok, illetve a joggyakorlat nem minden gyakorlatban felmerülő esetre vonatkozóan tartalmaz egyértelmű választ.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.