Az Európai Bizottság harmadik piacelemzése a közérdeklődésre számot tartó gazdálkodók könyvvizsgálatáról

Az Európai Bizottság 2024 áprilisában közzétette a közérdeklődésre számot tartó gazdálkodók (public interest entity, PIE) könyvvizsgálatának harmadik piacelemzését (COM (2024) 102 final sz. dokumentum). A piacelemzés az ágazatot szabályozó 537/2014/EU rendelet alapján készült és nagyrészt a 2020–21-es adatok alapján készítette az Európai Közfelügyeleti Szervek Bizottsága (Committee of European Auditing Oversight Bodies, CEAOB). Az EU-ból kilépő Egyesült Királyság adatai már nem képezték a jelentés részét. A piacelemzés fókuszában a piaci koncentráció, a könyvvizsgálói hiányosságokból fakadó kockázatok és az audit bizottságok tevékenysége állt. A jelentés célja a piaci folyamatok nyomon követése és ezzel a 2014-ben elfogadott és 2016-től alkalmazandó szabályozás hatásainak felmérése, illetve az Európai Bizottság jövőbeli, szakpolitikai lépéseinek alátámasztása

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.