Múzeumok éjszakája

/ 2024. júniusi lapszám
Múzeumok éjszakája

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvénye a Múzeumok Éjszakája, melyet idén június 22-én, szombaton rendeznek meg több mint 400 helyszínen több ezer programmal.

Ebben az évben Csőre Gábor, Jászai Mari-díjas színművész lesz az esemény nagykövete, az idei kiemelt város pedig Székesfehérvár!  ‌

Javában készülnek már országszerte a múzeumok és kiállítóterek az év leggrandiózusabb kulturális fesztiváljára, amikor egyetlen este alatt többszáz helyszínen többezer programmal várják majd az érdeklődőket: koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi- és gyermekprogramokkal, valamint számos meglepetéssel kívánják a résztvevő intézmények felejthetetlenné tenni ezt a varázslatos nyárestét.

A Múzeumok Éjszakája 2024-es kiemelt helyszíne Székesfehérvár

Az egykori főváros és királyi székhely, amely hazánkban ötszáz éven át volt kizárólagos koronázóváros, ezer év történelméről mesél. Különösen ezen az éjszakán, hiszen Székesfehérvár múzeumai és közgyűjteményei mintegy húsz helyszínen idén is számtalan izgalmas programmal készülnek a Múzeumok Éjszakájára.

Fotók: muzej.hu 

A Múzeumok Éjszakája idei tematikája: „Gólpassz”

Múzeumok Éjszakáján hazánkban a kultúráé lesz a főszerep, úgy a művészeti irányzatok előfutárait és legnagyobb alkotóit is közösen ünnepelhetjük ezen az estén, ezért is lett a „gólpassz” az idei kiemelt tematika, amely kapcsán számos izgalmas kísérőprogrammal készülnek a résztvevő intézmények.

Az immár több mint két évtizedes rendezvénysorozat nem titkolt célja, hogy minél szélesebb kör érdeklődését keltse fel, így tárlataival és izgalmas kísérőprogramjaival kitűnő kulturális kalandot kínál mindenkinek, akár az Eb mérkőzések mellett is.