TARTOZIK KÖVETEL - ALROVATUNK CÉLJA, HOGY SEGÍTSÉGET NYÚJTSON A LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ GAZDASÁGI ESEMÉNYEK SZÁMVITELI ELSZÁMOLÁSÁHOZ

Leválás, mint a kiválás új formája - A leválás intézményét, mint a kiválás egy alesetét a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvénynek (a továbbiakban: Ptk.) a gazdaság versenyképességének növelése érdekében történő törvénymódosításokról szóló 2023. évi XXXIX. törvénnyel történt módosítása vezette be. Legfőbb jellegzetessége, hogy a jogelőd jogi személy vagyona egy részéből úgy hozza létre a leválással létrejövő jogutódot, hogy annak egyetlen tagja a továbbműködő (fennmaradó) jogelőd jogi személy lesz. A Ptk. módosításához kapcsolódóan a számviteli elszámolási szabályok is változtak.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.