TARTOZIK KÖVETEL - ALROVATUNK CÉLJA, HOGY SEGÍTSÉGET NYÚJTSON A LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ GAZDASÁGI ESEMÉNYEK SZÁMVITELI ELSZÁMOLÁSÁHOZ

A CÉLTARTALÉKKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI - A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban: számviteli törvény) a 2020. üzleti évtől kezdődően kötelezővé teszi a ténylegesen már megkötött, hátrányos szerződésekből származó jövőbeni veszteségekre is a céltartalék képzését. A koronavírus-járvány miatt pedig külön ki kell emelni a munkavállalók elbocsátásával összefüggésben felmerülő végkielégítés miatti fizetési kötelezettségre képzendő céltartalékot mint a várható kötelezettségekre kötelező céltartalékképzés egyik esetét. Ugyanakkor arra is indokolt felhívni a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány miatt várható 2021. évi árbevétel-kiesésre a 2020. üzleti év beszámolójában nem képezhető céltartalék.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.