AZ ÚJ LÍZINGSTANDARD KIHÍVÁSAI

Az új lízingstandard a számviteli törvénnyel összehasonlítva számos ponton jelentős eltérést mutat a lízingügyletek számviteli kezelését illetően, ugyanis lízingbevevői oldalon a használatijog-eszközök megjelenítésére és első értékelésére, lízingbeadói oldalon pedig a lízingkövetelések követő értékelésére ír elő új szabályokat. Az új előírások érdekes helyzeteket teremtenek az adózás terén is, hiszen a lízingügyletek esetében a helyiiparűzésiadó-alap megosztása, valamint az IFRS-re való áttérés során a társaságiadó-alapban érvényesítendő áttérési különbözet kiszámítása során új tényezőket is figyelembe kell venni.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.