Az infláció hatása a számviteli szabályokra, változik a számviteli kkv-fogalom

A számviteli szabályozás elsődleges célja, hogy a tulajdonosok és harmadik személyek a szabályok hatálya alá tartozó társaságok gazdasági tevékenységéről átlátható, valós és összehasonlítható képet kapjanak. Ami a cégek számára adminisztratív teher, az a gazdasági élet szereplői számára fontos információforrás, a további döntéseiket is megalapozhatja. A nyilvános beszámolókban található információk elérhetősége a gazdaság működéséhez elengedhetetlen bizalmat erősíti, így össztársadalmi szinten az elkészítés költségei megtérülnek. Ugyanakkor, fontos az arányosság elvét az adminisztratív terhek, a beszámolási kötelezettség mélységének meghatározása során is érvényesíteni, és a nagyobb vállalatoktól részletesebb, a kisebbektől kevésbé részletes beszámolást elvárni.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.