MINTAVÉTEL A KÖNYVVIZSGÁLATBAN - I. rész

A beszámolók auditálása során a könyvvizsgálói tervezés és végrehajtás egyik jelentős problémája, hogy az auditor milyen módszerekkel szerezzen kellő bizonyosságot a könyvvizsgálat során, figyelembe véve azt, hogy az eljárás nem terjedhet ki minden könyvelési tétel vizsgálatára. Kapacitás-, idő- és költségoldalról is korlátozottak a lehetőségek, ezért sokszor elkerülhetetlen, hogy az auditor csak egy részhalmazt (mintát) vizsgáljon meg. A könyvvizsgálati mintavételezés alkalmazásakor a könyvvizsgáló célja, hogy az észszerű alapot nyújtson számára arra a sokaságra vonatkozó következtetések levonásához, amelyből a mintát kiválasztja.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.