A KÖNYVVIZSGÁLATI LÉNYEGESSÉG A KÖZÉRDEKLŐDÉSRE SZÁMOT TARTÓ GAZDÁLKODÓK TEKINTETÉBEN

A könyvvizsgáló egyik fő célja a pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatának elvégzése során, hogy észszerű bizonyosságot szerezzen arról, hogy a pénzügyi kimutatások egésze mentes-e a csalásból vagy hibából eredő lényeges hibás állításoktól. A lényegesség fogalma tehát alapvető fontosságú a könyvvizsgálat összefüggésében. Számos kérdés azonban továbbra is tisztázásra vár. Például mi alapján kell meghatározni a lényegességet? Mit jelent a lényeges hibás állítás? Hogyan gyakorolja a könyvvizsgáló a szakmai megítélést a könyvvizsgálat lényegességének megállapítása során?

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.