KÖZVETÍTETT SZOLGÁLTATÁS FELTÉTELEI INGATLANBÉRLETI ÜGYLETEK KAPCSÁN

Ellenőrzési tapasztalatok szerint az innovációs járulék alapjának meghatározása során az egyik leggyakoribb hiba, hogy az adózók olyan tételeket vesznek figyelembe a közvetített szolgáltatások között, melyek nem felelnek meg teljes mértékben a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvényben (a továbbiakban: Htv.) rögzített egyértelmű feltételeknek. Bár az innovációs járulék mértéke alacsony, a hiba jellemzően a helyi iparűzési adó önellenőrzésének szükségességét is maga után vonja. A cikk egy konkrét ellenőrzési tapasztalat alapján mutatja be, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie a közvetített szolgáltatásnak.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.