KATÁS ADÓZÓK SZÍNLELT FOGLALKOZTATÁSA

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény (a továbbiakban: Katv.) alapján az adóhatóság foglalkoztatási jogviszonyt vélelmez, amennyiben a kisadózó 1 millió forint feletti bevételt szerez más adóalanytól. Az ellenőrzés a vállalkozói szerződésben leírtakon túl a szerződéskötés összes körülményét elemezve tárja fel annak valódi tartalmát. A cikk a kisadózó vállalkozások és üzleti partnereik közötti színlelt munkaszerződések feltárásának esettanulmányát mutatja be.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.