A RENDELTETÉSSZERŰ JOGGYAKORLÁS ALAPELVÉVEL ELLENTÉTES MESTERSÉGES ÜGYLET

Az adózó az irányítása alatt álló gazdasági társaság bevételét valós tartalommal nem bíró szolgáltatás ellentételezéseként egy ciprusi társaság részére történő átutalásokat követően igazgatótanácsi díjként kifizetve szerezte meg. Az elsőfokú adóhatóság a jövedelmet a magánszemély belföldön adóköteles jövedelmévé minősítette át. A felettes adóhatósági és bírói felülvizsgálat egyaránt megerősítette azt az elsőfokú adóhatósági álláspontot, hogy az adózó által megszerzett jövedelmek valójában nem külföldről, hanem belföldi társaságtól származtak, így azok a személyi jövedelemadóról szóló törvény vonatkozó rendelkezései alapján, Magyarországon adókötelesek.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.