A PÉNZTÁRBIZONYLATOK SZEREPE A KÉSZPÉNZFIZETÉSI KORLÁT MEGSÉRTÉSÉNEK SZANKCIONÁLÁSÁBAN

A gazdasági életben ma már szinte természetes, hogy a vállalkozások pénzügyeiket banki átutalással rendezik. Mégis érdemes a készpénzfizetési korlátozásra vonatkozó jogszabályhoz kapcsolódó jogalkalmazói gyakorlatot megismerni, hiszen a rendelkezés megsértésével járó kógens mértékű mulasztási bírság az érintett összeg nagyságától függően jelentős terhet róhat az ügyletben érintett szereplőkre. A készpénzfizetési korlátozás megsértésének szankcionálására következetes adóhatósági gyakorlat alakult ki a jogalkotói szándék érvényre juttatásának érdekében.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.