NONPROFIT SZERVEZETEK ADÓZÁSA TÁRSASÁGI ADÓBAN

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tao. törvény) alapvetően a gazdasági társaságok, profitorientált szervezetek által végzett gazdasági, vállalkozási tevékenység eredményének adózását szabályozza. Gazdasági tevékenységet azonban nemcsak a nyereségszerzési céllal létrejött szervezetek végezhetnek, hanem olyan szervezetek is, amelyek nonprofit céllal jönnek létre. Tekintettel arra, hogy a két adóalanyi kör tevékenységének fókusza különböző, a Tao. törvény eltérő módon szabályozza adóztatásukat is, azáltal, hogy figyelembe veszi a nonprofit szervezetek sajátosságait az adóalap- és az adókötelezettség megállapítása során. Jelen cikk célja ezen sajátos szabályok bemutatása.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.