AZ USA-EGYEZMÉNY FELMONDÁSÁNAK POTENCIÁLIS HATÁSAI

Az Amerika és Magyarország között jelenleg is hatályban lévő 1979-es, a kettős adóztatás elkerülésének tárgyában kötött egyezmény felmondási folyamata a nyáron elindult azzal, hogy az amerikai kormányzat értesítette magyar partnerét ezen szándékáról. Amennyiben nem történik változás, az adóegyezmény 2024. január 1-jével hatályát veszti. Jelen tanulmány azt veszi sorra, hogy milyen főbb adózási hatásai lehetnek egy adóegyezmény nélküli helyzetnek a magyar és az amerikai befektetők számára, és milyen lehetőségek állnak a két ország rendelkezésére arra, hogy megújítsák adózási együttműködésüket, és betöltsék a korábbi egyezmény felmondása miatt keletkező űrt.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.