A KAPCSOLTSÁG MEGÍTÉLÉSE ÉS A TRANSZFERÁRAZÁS ALKALMAZÁSA

A kapcsolt vállalkozások fogalma annak törvényi bevezetése óta ugyan bővült, lényegét tekintve nem változott. Ennek ellenére vannak nyitott kérdések, amelyekre a jogszabály nem ad választ. A nemzetközi iránymutatások sem kínálnak támpontot, például az OECD sem definiálja a kapcsolt vállalkozások fogalmát, ugyanakkor ilyen iránymutatás alkalmazhatósága a magyar társaságiadójog szempontjából amúgy is kérdéses lenne, hiszen a társasági adó nem harmonizált adónem. Az alábbi cikkben olyan gyakran előforduló helyzeteket is bemutat a szerző, ahol véleménye szerint megvalósul a kapcsoltság, bár a definícióból ez nem vezethető le egyértelműen.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.