TRENDEK A NEM PÉNZÜGYI JELENTÉSEK VILÁGÁBAN

Napjainkra a fenntarthatóság eszméje az üzleti életet is egyre inkább áthatja. Megjelentek a piacon az úgynevezett felelős befektetők, akik már nem csupán a vállalkozások vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetére kíváncsiak, hanem a nem pénzügyi jellemzőikre is. Így a múltbeli teljesítmény és a pénzügyi kockázatok mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a jövőbeni kihívások, a vállalatok értékteremtése és hosszú távú teljesítménye. Ezekre az igényekre próbálnak reagálni a vállalkozások, a minősítő intézetek és már a szabályalkotók is. Írásunkban azt mutatjuk be, hogy ezek a folyamatok milyen új szereplőket hívtak életre, és hogyan érintik a vonatkozó beszámolási standardokat, az EU-irányelvet és a kapcsolódó könyvvizsgálati standardot.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.