Jubileumi OSZTV Szombathelyen

/ SZAKma 2014. májusi lapszám
Jubileumi OSZTV Szombathelyen

Mindhárom szóbeli fordulóban 100 százalékos teljesítményt nyújtott Bősze Gábor, a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés Országos Szakmai Tanulmányi Verseny győztese. A döntőnek 2014. április 9-11-én a szombathelyi Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola és Kollégium adott otthont.

Idén az iskolai előselejtezőket a versenyfelhívásban meghatározott szinten 19 iskola 142 versenyzője teljesítette. Az elődöntőben három versenyfeladatot kellett elvégezni, a döntőbe pedig az a 34 tanuló jutott be, aki mindhárom versenyrészt külön-külön legalább 75 százalékos eredménnyel teljesítette.

 

 

A döntő ünnepélyes megnyitójára a szombathelyi Városházán került sor. Gondos Judit, a Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkára megnyitójában kiemelte, hogy a verseny megújítására éppen 10 évvel ezelőtt került sor. A versenybizottság elnöki feladatait dr. Vargáné Kleeberg Strohmayer Róza, a Magyar Államkincstár gazdasági vezetője látta el.

A következő három napban a versenyzők pénzügyből, könyvvezetésből és beszámolókészítésből, illetve gazdálkodási feladatokból tettek írásbeli és szóbeli vizsgát.

A versenyt színvonalas kísérőprogramok színesítették, ahol a versenyzők kikapcsolódhattak, feledhették a versenydrukkot. Az első napon A dzsungel könyve című musicalt nézték meg, másnap a szervezők egy műsoros gálavacsorával kedveskedtek a résztvevőknek. A tanárok szakmai konzultáción vettek részt az NGM képviselőivel és a szaktanácsadókkal.

A zárórendezvényen Pankucsi Zoltán, az NGM helyettes államtitkára adta át a díjakat, arra biztatva a versenyzőket, hogy az első szakképesítés megszerzését tekintsék egy hosszú és izgalmas pénzügyi pálya kezdetének. A döntőben helyezést elért diákok felmentést kaptak a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés szakmai vizsgája alól, és bizonyítványukba 100 százalékos eredmény kerül. A 2013/2014. tanév legeredményesebb versenyzője Bősze Gábor, a csepregi Nádasdy Tamás Közgazdasági Szakközépiskola tanulója, aki a verseny történetének egyik legeredményesebb versenyzőjeként mindhárom szóbeli fordulóban 100 százalékos teljesítményt nyújtott. A második helyen holtversenyben Kustor Eszter, a győri Deák Ferenc Közgazdasági Szakközépiskola tanulója és Szakály Katalin, a szombathelyi Horváth Boldizsár Közgazdasági Szakközépiskola diákja végzett. Harmadik lett Bene Bettina, a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskolából. Az idei tanév legeredményesebb iskolája a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola lett, megelőzve a szombathelyi Horváth Boldizsár Közgazdasági Szakközépiskolát és a csepregi Nádasdy Tamás Közgazdasági Szakközépiskolát.