EU-IRÁNYELV AZ ADÓKIKERÜLÉS MEGAKADÁLYOZÁSÁRA

Hosszú évtizedekig az OECD elsődleges célja olyan ajánlások megfogalmazása volt, mint például az OECD Modell adóegyezmény és magyarázatai, amelyek a kettős adózás elkerülését célozták. Az Európai Unió irányelvei is hasonló elvet követtek a letelepedés és a tőkeáramlás szabadságának feltétel nélküli biztosításával. Ez az irány azonban mára megváltozott. A ket-tős adózás elkerülése helyett a kettős nem adózás megakadályozása került előrétrbe, akár a szabadságelvek csorbulása árán is. Ennek legfontosabb mérföldköve az EU adókikerülés elleni irányelve, amelynek egyes rendelkezései már 2019-től alkalmazandók.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.