AZ ÜZLETI VAGY CÉGÉRTÉK TÁRSASÁGIADÓ-KEZELÉSE

Az üzleti vagy cégérték az az összeg, amellyel egy megvásárolt üzletágért fizetett ellenérték meghaladja az állományba vett egyes eszközök piaci értékének az átvállalt kötelezettségek értékével csökkentett értéke közötti különbözetet. Ezt a jövőbeni gazdasági haszon reményében kifizetett többletet az adózói mindennapokban goodwillnek is nevezik. Az üzleti vagy cégértéket a mérlegben az immateriális javak között kell kimutatni, ebből következően a társasági adózási kezelése az immateriális javakra vonatkozó szabályozásból kiindulva határozandó meg.

Ez a modul a SZAKma újság előfizetői részére érhető el. A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. 

Amennyiben Ön már megkapta a regisztrációhoz szükséges email-t, és a kapott link segítségével belépett oldalunkra, abban az esetben a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva beléphet rendszerünkbe.

Amennyiben előfizetőnk, de még nem kapott linket, kérjük, keresse kiadónkat az info@szak-ma.hu email címen, vagy a 1) 919 10 50-es telefonszámon.

Abban az esetben, hogyha Ön nem előfizetőnk, kérjük, fizessen elő folyóiratunkra, és ezt követően a kiadótól kapott link aktiválásával automatikusan regisztrációt nyer, és a ’Bejelentkezés’ gombra kattintva hozzáférhet a kívánt tartalmakhoz/szolgáltatásokhoz.